Behandlingsformer

Kommunal genoptræning

Genoptræning for ortopædkirurgiske patienter hos Fysioterapeuterne Sundhedens Hus

Klinikken er godkendt til at varetage genoptræning af ortopædkirurgiske patienter, når de bliver udskrevet fra sygehuset. Har du været i berøring med sygehuset og har fået en genoptræningsplan derfra, har du mulighed for at vælge os som genoptræningssted. Vi kan instruere og genoptræne dig, så du opnår funktionsevne som tidligere. 

Genoptræningsplanen bliver udarbejdet ud fra en lægefaglig vurdering på sygehuset.

Hvornår kan genoptræning starte?

Det er meget forskelligt, hvornår man kan starte genoptræning som ortopædkirurgisk patient efter en operation. Det afhænger nemlig af typen og omfanget af operationen. Dog skal du senest tre dage efter din visitation inden operationen vælge din udbyder af genoptræning, ellers vil du blive en del af det kommunale tilbud.

Det er vigtigt, at du følger din læges eller vores fysioterapeuters anvisninger for at undgå overanstrengelse og komplikationer. Vores erfarne fysioterapeuter vil evaluere din tilstand og give dig klare retningslinjer for, hvornår og hvordan du kan begynde genoptræningen.

Hvordan foregår genoptræningen?

Når du er klar til at påbegynde genoptræning, og du har valgt os som udbyder af genoptræningen, vil en af vores fysioterapeuter, i samarbejde med dig, lave en individuelt tilrettelagt plan og sætte nogle mål for genoptræningen, så du har et overblik over forløbet.

Tid med en fysioterapeut:

De vil udvikle en skræddersyet træningsplan, overvåge din fremgang og justere øvelserne efter behov. Varigheden af genoptræningen kan variere afhængigt af operationen. Genoptræning for ortopædkirurgiske patienter på klinikken kan enten foregå individuelt, som holdtræning eller som hjemmetræning.

Selvøvelser og hjemmeøvelser:

Udover dine sessioner med vores fysioterapeuter, vil du også blive opfordret til at udføre øvelser derhjemme. Øvelserne spiller en afgørende rolle i genoptræning for ortopædkirurgiske patienter og hjælper med at forbedre styrke, bevægelighed og funktion. Det er vigtigt at følge din træningsplan nøje og rapportere eventuelle ubehag eller smerter til os.

Efter genoptræningsforløbet:

Når du har gennemført dit genoptræningsforløb, er der stadig nogle vigtige skridt at tage. For at opretholde de gevinster, du har opnået under genoptræningen, kan det være en god idé at fortsætte med daglige øvelser derhjemme. Din fysioterapeut kan give dig enkle og effektive øvelser, som du kan udføre regelmæssigt for at bevare din styrke og bevægelighed.

Hvis du oplever problemer eller tilbagevendende symptomer efter genoptræningsforløbet, er det vigtigt at kontakte din læge eller fysioterapeut, som kan vurdere din situation og tilbyde yderligere rådgivning eller behandling, hvis det er nødvendigt.

 

Kontakt Fysioterapeuterne Sundhedens Hus

Har du brug for genoptræning efter en ortopædkirurgisk operation, kan du kontakte os for professionelle genoptræningsprogrammer, hvor vores erfarne fysioterapeuter kan hjælpe dig godt på vej efter operationen.

Kontakt os på Telefon: 98 13 32 80 eller på mail: [email protected]