Behandlingsformer

Rygudredning/ULRUS

Hvad er rygudredning/ULRUS?

ULRUS står for Udvidet Lænderyg Undersøgelse, og kræver en henvisning fra egen læge. Herfra kan en fysioterapeut foretage en grundig undersøgelse af patienten.

Oplever man smerter i ryggen, lænden, strålende smerter i benene, iskiassmerter, hold i lænden og grundet disse smerter er i risiko for at blive sygemeldt eller i risiko for forværring af smerterne, modtager man ofte henvisningen fra lægen til en fysioterapeut.

Hvordan behandles rygudredning/ULRUS?

ULRUS eller udvidet rygudredning er en meget fyldestgørende undersøgelse, hvor fysioterapeuten laver en risikoprofil for at tjekke for symptomer på kroniske smerter.

ULRUS er en 360 graders undersøgelse, hvor det mentale, fysiske og funktionsmæssige undersøges i bund.

Behandlingen kan vare over 2-3 session, hvor der afsættes en time til den første session. Herefter laves en handlingsplan, som ofte vil være et behandlingsforløb ved en fysioterapeut, men som kan indbefatte yderligere udredning, hvis fysioterapeuten, vurderer at der er behov for det.

Alle mennesker kan sendes til en udvidet rygudredning. Det kan være den typiske ”Hr. og Fru Danmark”, som oplevere en kompleksitet, hvor der er behov for en grundig undersøgelse. Her har fysioterapeuter de rigtige kvalifikationer og redskaber, der gør dem i stand til at yde en mere fyldestgørende indsats.

Kontakt os for mere information om rygudredning/ULRUS

Døjer du med smerter i benene, ryggen, lænden, er du i tvivl om, om du kan få en henvisning fra lægen eller vil du gerne vide mere om behandlingen, så står vi klar til at hjælpe dig.

Med en henvisning fra din egen læge kan du bestille en tid til udvidet rygudredning. Vores dygtige fysioterapeuter har stor erfaring med at lave grundige undersøgelser og udførlige handlingsplaner.

Vores moderne klinik i Nordjylland ligger i Aalborg, hvor vi står klar til at besvare dine spørgsmål eller tage imod dig til behandling. Kontakt os i dag på telefon: 98 13 32 80 eller på mail: [email protected] og hør mere om ULRUS.