Behandlingsformer

Behandling af torticollis

Hvad er torticollis?

Torticollis er en tilstand, der medfører at hovedet drejer eller hælder til den ene side. Torticollis kan også beskrives som en ”tvangsmæssig hoveddrejning”.

Lidelsen skyldes muskelsammentrækninger og giver enten vedvarende eller periodiske sammentrækninger af musklerne i hals og nakke. De første symptomer på torticollis opstår langsomt og ses ofte ved, at hovedet har en tendens til at dreje til den ene side. Måske oplever patienten det ikke selv, men bliver gjort opmærksom på problemet af familie eller pårørende.

I starten oplever de fleste ingen smerter, men med tiden kan tilstanden give smerter i nakke og skuldre samt hovedpine. Torticollis må ikke forveksles med andre gener i hals og nakke. Torticollis er en sjælden sygdom, som kun rammer ca. 1.500 danskere. 

Hvorfor opstår torticollis?

Torticollis hører under dystoni, som er betegnelsen for en gruppe af neurologiske sygdomme, der viser sig ved ufrivillige spasmer og muskelsammentrækninger.

Torticollis er betegnelsen for muskelsammentrækninger i hals og nakke. Man kender desværre ikke den præcise årsag til lidelsen, men man ved, at muskelsammentrækningerne opstår på grund af fejlfortolkning af sanseindtryk i hjernen, der medfører fejl i bevægelserne. Meget tyder på at traumer eller vedvarende uhensigtsmæssige bevægelser.

Hjælp til behandling af torticollis i Aalborg

Vi står klar med professionel og kyndig hjælp til dig, der lider af torticollis. Vi behandler både voksne og børn i hele Nordjylland, ligesom vi står klar med vejledning af forældre til forebyggelse af fejlstilling i nakke og hals hos spædbørn. Har du spørgsmål eller ønsker du behandling så kig forbi klinikken i Aalborg eller kontakte os på telefon 98 13 32 80 eller e-mail [email protected].