Behandlingsformer

Sanseintegrationstræning

Hvad er sanseintegrationstræning?

Sanseintegration er ordet, der dækker over centralnervesystemets evne til at kombinere og modtage to eller flere sanser og gøre dem til en meningsfuld respons. Det er ikke alle, der bearbejder sanseindtryk lige godt. Nogen har svært ved at sortere i forskellige indtryk og rang-ordne dem effektivt.

Det kan være børn eller voksne, der har problemer med evnen til at skelne mellem sanseindtryk og samle dem til en betydningsfuld oplevelse. Her er sanseintegrationstræning et vigtigt redskab til at gøre dem i stand til at sortere og finde ro. Træningen involverer stimulering af kroppens sanser gennem øvelser med berøring, lugt, hørelse, smag og mere for at træne sanserne.

Behandlingen indeholder taktilbehandling, stimulering af rum-retningssansen, følesansen og bevægelse, og foregår ofte i vores træningssal med forskellige remedier. Vi laver individuelle planer og tilrettelægger et forløb, som gør det nemmere at takle stimulering af sanserne eller gøre bevægelse i hverdagen en smule nemmere.

Hvem er sanseintegrationstræning godt for?

Forløbet er godt til børn, der oplever problemer i hverdagen grundet for mange og forvirrende sanseindtryk, som de ikke kan sortere i. Børn med deficit, som hæmmer motorikken eller som oplever problemer med stimulering af sanserne. Det kan også være børn eller voksne, som er motorisk eller sensorisk udfordrede, der kan have godt af træningen.

Voksne med blodpropper i hjernen, Parkinsons, sklerose, ALS og spastikere kan også have gavn af sanseintegrationstræning og træning med kropsafgrænsning, bevægelig og stimulering af kroppen. Det er meget forskelligt, hvor lang tid, behandlingen varer, men det er ofte et længere forløb og varer gerne flere år.

Få professionel sanseintegrationstræning hos Fysioterapeuterne Sundhedens Hus

Hos Fysioterapeuterne Sundhedens Hus har vi stor erfaring med at behandle sanseforstyrrelser ved hjælp af forskellige øvelser og teknikker på vores klinik i Aalborg. Man kan henvises til sanseintegrationstræning fra egen læge, men vi kommer også ud på skoler eller i hjemmet.

Kontakt os i dag på telefon: 98 13 32 80 eller på mail: [email protected]. Vores klinik i Nordjylland er moderne og vores dygtige fysioterapeuter står klar til at hjælpe med at finde den rette behandling.