Behandlingsformer

Behandling af nakkesmerter

Hvad er nakkesmerter?

Nakkesmerter er en smerte, der forekommer i den øvre del af ryggen og opad mod hovedet samt hen over skuldrene. Nakkesmerter er en meget almindelig lidelse, der rammer ca. 40 procent af den voksne befolkning i løbet af livet.

Hos de fleste påvirker nakkesmerterne ikke deres daglige aktiviteter, men mange oplever så stærke smerter, at de føler sig nødsaget til at nedsætte deres aktivitetsniveau. Oplever du tilbagevendende nakkesmerter, kan det skyldes mange forskellige ting. Ved en grundig undersøgelse af vores faguddannede fysioterapeuter kan vi stille en diagnose og foreslå et individuelt behandlingsforløb, der er tilpasset netop dig og dine smerter.

Hvorfor opstår nakkesmerter

Smerter i nakken kan være symptom på mange forskellige problemstillinger. I de fleste tilfælde skyldes smerterne, at der er skader på strukturerne i nakken. Der er her tale om uspecifikke smerter, der kan være svære at finde en præcis årsag til.

Disse typer af nakkesmerter betegnes også ofte som myoser, hold i nakken eller ledlåsning. Selvom nakkesmerter kan være svære at årsagsbestemme, er der nogle faktorer, vi ved, hænger sammen med smerter i nakken – bl.a.:

  • Arvelighed. Nakkesmerter hos unge mennesker skyldes ofte genetik
  • Fysisk aktivitet. Personer, der er fysisk aktive oplever oftere nakkesmerter end de, der ikke er aktive.
  • Forkerte arbejdsstillinger. Foroverbøjet nakke i forbindelse med arbejde kan føre til smerter i nakken
  • Bilulykker. Smerter i nakken er ofte en af følgerne efter et piskesmæld.

Hjælp til behandling af nakkesmerter i Aalborg

Der findes flere behandlingsmetoder mod nakkesmerter. Vi udfører både mobilisering, manipulation, massage samt udarbejder individuelle øvelser og træningsprogrammer i forbindelse med smerter i nakken for kunder i hele Nordjylland. Vil du høre mere eller bestille tid til en konsultation er du meget velkommen til at kigge forbi vores klinik i Aalborg eller kontakte os på telefon 98 13 32 80 eller e-mail [email protected].