Behandlingsformer

Lungefysioterapi

Hvad er lungefysioterapi?

Lungefysioterapi er træning og behandling af lungerne og vejrtrækningen. Lungeterapi er til dig, der enten har besvær med at trække vejret, for nyligt er blevet opereret eller har en vejrtrækningssygdom som KOL eller andet, der besværliggør din måde at trække vejret på. Det er ofte ældre mennesker, der døjer med vejrtrækningsproblemer og som har brug for hjælp til at takle både hverdagen, men også episoder med åndenød.

Lungefysioterapi kan enten vare en enkelt session eller flere alt efter individuelle behov. Udover en behandlingssession i klinikken, vil lungefysioterapi ofte også inkludere træning, øvelser og bevægelser derhjemme, da fysisk aktivitet er den bedste medicin til at holde lungerne sunde og raske så længe som muligt.

Hvor langt er et lungefysioterapiforløb?

Det er meget individuelt, hvor lang tid et forløb med lungefysioterapi varer. Alt efter omfanget og lungernes tilstand, vil et forløb vare en enkelt session eller flere.

Hvis man generelt har sunde lunger, er fysisk aktiv og normalt god vejrtrækning, men lige er blevet opereret og derfor har brug for lungefysioterapi til at komme tilbage på sporet, kan et forløb være kortere.

Har man derimod vejrtrækningsproblemer og har haft det i nogle år, ikke er fysisk aktiv og har en lungesygdom, vil et forløb med lungefysioterapi højst sandsynligt være længere.

Det kan have alvorlige konsekvenser ikke at behandle sine vejrtrækningsproblemer. Udover at det er ubehageligt at gå rundt i hverdagen og ikke kunne trække vejret helt dybt ned i lungerne eller ikke kunne hoste igennem, så kan det også forværre situationen, og over tid vil det kun blive sværere og mere besværligt at rette op eller forbedre skaderne.

Det tager du med hjem

Under behandlingen vil du af fysioterapeuten lære at hoste korrekt, så du ikke kløjes og lære at trække vejret korrekt under dine forudsætninger. Disse teknikker vil hjælpe dig på længere sigt og forbedre dine evner til at trække vejret dybt.

Derudover vil du modtage et øvelsesprogram med manuelle teknikker, pusteøvelser og aktiviteter, så du kan fortsætte med at holde dine lunger sunde og raske.

Hør mere om lungefysioterapi

Døjer du med vejrtrækningsproblemer eller har du fået en henvisning fra lægen, er du mere end velkommen til at kontakte os eller besøge vores klinik i Aalborg i Nordjylland, så du kan høre mere om behandlingen.

Du kan kontakte os på telefon: 98 13 32 80 eller på mail: [email protected].