Behandlingsformer

Kredsløbstræning

Hvad er kredsløbstræning?

Kredsløbstræning, også kaldet konditionstræning, er træning i at få kroppen til at transportere ilt fra lungerne og videre ud i kroppen. Ilten transporteres via blodet, og det er derfor hjertets evne til at pumpe blodet, der er afgørende for, hvor meget og hvor hurtigt, man kan få ilten rundt i kroppen.

Jo mere trænet man er, jo mere blod pumper hjertet ud i kroppen pr. slag og der skal derfor færre slag til, for at ilten når rundt i kroppen. Jo mindre trænet man er, jo flere slag skal der derfor til, og hjertet skal arbejdere hårdere for at transportere ilten.

Alle kan have gavn af kredsløbstræning, unge som gamle, men særligt som man bliver ældre, bliver kredsløbet, som alle andre funktioner i kroppen, langsommere forringet, og derfor er det vigtigt at holde kredsløbstræningen ved lige.

Det er ikke altid nok at gå lange ture, fordi pulsen ikke stiger tilstrækkeligt til at træne hjertets pumpefunktion, og gåture bør derfor suppleres med kredsløbstræning for den optimale funktion.

Hvordan foregår træningen?

Hos Fysioterapeuterne Sundhedens Hus tilbyder vi kredsløbstræning både på hold og individuelt. Har du social fobi eller andre udfordringer ved at træne sammen med andre, tilbyder vi individuel træning, så du kan føle dig tryg, mens du styrker din krop.

Ved konditionstræning benytter vi forskellige modaliteter som cykling, løb, roning, crosstrainer, forskellige aktiviteter og cirkeltræning, så din krop bliver udfordret og styrket på forskellige måder, mens du forbedrer din kondition og dit kredsløb.

Du kan melde dig på et hold, som varer over et bestemt antal sessioner, hvor du kan få hjælp til øvelser og træningsmetoder, der kan gavne lige præcis din krop, så du får det størst mulige udbytte af træningen.

Det er dog vigtigt at huske, at kredsløbstræning med en fysioterapeut ikke er et magisk fiks og ikke kan stå alene, men som alle andre fysioterapeutiske behandlinger, kræver det, at man selv gør en indsats for det bedste resultat.

Meld dig til kredsløbstræning i dag

Hos Fysioterapeuterne Sundhedens Hus i Nordjylland tilbyder vi kredsløbstræning på alle niveauer så alle kan være med og kan få glæde af at styrke kroppen, kredsløbet og livsglæden.

Kontakt os i dag på telefon: 98 13 32 80 eller på mail: [email protected] og hør mere om vores hold, vores trænere, vores faciliteter og hvad vi tilbyder dig under kredsløbstræningen.