Behandlingsformer

Afspænding

Hvad er afspænding?

Afspænding er behandling og brug af øvelser til at komme spændinger i kroppen til livs eller til at mindske smerter og spændinger. Det kan både være i hele kroppen eller i specifikke dele af kroppen.

Det er meget irriterende og stressende for kroppen at være anspændt. Det sætter nogle begrænsninger for normale ting i hverdagen, som man ellers har nemt ved at udføre, eksempelvis at løfte sine børn, tømme opvaskeren, dreje nakken eller sidde og ligge i samme position i længere tid ad gangen. Spændinger kommer ofte grundet forkert brug af kroppen, enten ved stilstand eller aktivitet og ofte over længere tid. Spændinger er resultatet af den stress, som kroppen har været udsat for.

Hvor i kroppen rammes man oftest af muskelspændinger?

Det er ofte spændinger i nakken, lænden og ryggen, som rammer de fleste. Det kan skyldes, at mange har stillesiddende jobs, hvor de ikke bevæger kroppen nok foran en computerskærm og derfor ”låser” nogle af kroppens muskler. Når de har været låst længe nok, vil det udvikle sig til spændinger, der kan være svære at komme af med igen.

Der sker en overspænding i muskler og led, så det bliver smertefuldt at bevæge sig, at løfte eller at sidde stille. Det er derfor vigtigt at behandle spændingerne, når de opstår.

Kan jeg forebygge spændinger?

Det er vigtigt at holde kroppen i bevægelse, at holde den smidig og sørge for afspænding. Det kan man gøre med øvelser fra sin behandler fra Fysioterapeuterne Sundhedens Hus, hvor et forløb med afspænding inkluderer guidet afslapning, kropafgrænsning, tryk, stræk, yoga og andet, som kan forbedre din krops tilstand.

Alt efter, hvor spændingerne sidder, er forskellige øvelser gode mode bestemte steder i kroppen. Du kan hjælpe behandlingen godt på vej ved at overholde din træningsplan og træne derhjemme, så du har de bedste forudsætninger for at opnå afspænding i hele kroppen.

Få hjælp til afspænding fra Fysioterapeuterne Sundhedens Hus

Vi er professionelle og altid opdaterede på de nyeste teknikker og øvelser til afspænding, så du kan få det fulde ud af din behandling. Vi tilbyder afspænding både individuelt og på hold.

Vi står altid klar til at hjælpe og svare på spørgsmål, ring i dag på telefon: 98 13 32 80 eller på mail: [email protected] for at høre mere om behandlingen med afspænding eller booke et forløb.