Behandlingsformer

Behandling efter GLA:D konceptet

Behandling efter GLA:D-konceptet

Her er et nyt tilbud til dig med smerte i hofte eller knæ. 

Nu tilbyder klinikken GLA:D projektet til dig med artrose (slidgigt). GLA:D henvender sig til folk med ondt i knæ og hofter. Det er et målrettet uddannelses- og træningsforløb, der bygger på den bedst tilgængelige forskning og praksis. Tilbuddet består af et individuelt sammensat træningsprogram samt undervisning, holdtræning og 3 + 12 måneders followup.

Kontakt evt. klinikken for yderligere information på telefon: 98 13 32 80

Se vores pjecer her.

Sådan kan vi hjælpe dig med artrose

Om GLA:D®-konceptet:

GLA:D® (Godt Liv med Artrose i Danmark) er et effektivt og evidensbaseret træningsprogram, der er udviklet til personer, der lider af knæ- eller hofteartrose. Konceptet er designet til at forbedre livskvaliteten og mindske smerter og funktionsnedsættelse, som artrose, også kaldet slidgigt, ofte medfører.

GLA:D® er et tilbud for patienter med artrose i knæ, hofte eller langvarigt lænde- og rygbesvær. Hos Fysioterapeuterne Sundhedens Hus foregår GLA:D®-træningen under vejledning af en certificeret GLA:D®-terapeut.
Hvis du er blevet opereret i fx hofte eller knæ, er din kommune forpligtiget til at tilbyde dig genoptræning. Vores klinik er godkendt som leverandør af genoptræning.

Hvem gør oftest brug af GLA:D®?

GLA:D®-konceptet henvender sig primært til personer i alderen 40 år og opefter, da artrose hyppigst forekommer i denne aldersgruppe.

GLA:D®-konceptet er særligt relevant for personer med artrose i knæ og hofte, da disse led er mest almindeligt påvirket af tilstanden. Dog kan GLA:D® også tilpasses til personer med artrose i ryggen.
Selvom man allerede er fysisk aktiv, kan GLA:D® stadig have en positiv effekt. Programmet er skræddersyet til at styrke de muskler og led, der er særligt påvirket af artrose, og derfor kan det supplere ens nuværende træningsrutine og hjælpe med at mindske smerter og forbedre funktionen.

Hvor lang tid skal jeg blive ved med GLA:D®?

Varigheden af GLA:D®-programmet kan variere afhængigt af den enkelte patients behov. Oftest foregår træningen på hold to gange hver uge i minimum 6 uger. Træningen kan foregå hjemme, men det har vist sig at have en væsentligt større effekt, hvis den foregår under vejledning af en GLA:D®-terapeut og med minimum 12 træningsgange.

Nogle vil opleve betydelige forbedringer inden for få uger, mens andre kan have brug for længerevarende træning og opfølgning. Din fysioterapeut vil tage stilling til din individuelle situation og vurdere behovet for træning.
Det er vigtigt at fortsætte med daglige aktiviteter og undgå unødvendig inaktivitet. Din fysioterapeut kan give dig råd om, hvordan du kan tilpasse dine daglige gøremål for at skåne de påvirkede led og undgå overbelastning.

Kontakt os for mere information om GLA:D®

Hvis du lider af knæ- eller hofteartrose og ønsker at forbedre din livskvalitet, så kontakt os i dag for at høre mere om GLA:D®-konceptet. Vores erfarne fysioterapeuter er her for at hjælpe dig med at komme i gang med et skræddersyet træningsprogram, der passer til dine behov og mål.

Gør noget godt for din sundhed og trivsel – vælg GLA:D® og tag det første skridt mod et bedre liv med artrose. Kontakt os på Telefon: 98 13 32 80 eller på mail: [email protected] for at høre mere.