Facebook Nyheder

Fysioterapi Aalborg

Telefon: 98 13 32 80

Mandag - Torsdag: 7.00 - 20.00

Fredag: 7.00 - 18.00

E-mail: fysio@sundhedenshus.dk

bækkenbundstræning & Inkontinensbehandling i Aalborg

Bækkenbundens funktioner

Bækkenbundsmusklerne er placeret i bunden af bækkenet, hvor de omslutter urinrør, skede og endetarm. Bækkenbunden støtter og holder vores underlivsorganer på plads, når trykket øges i bughulen fx ved hoste, latter, hop og løb. Herudover har bækkenbundsmusklerne lukkefunktion, så de sørger for, at vi ikke er utætte for urin, luft og afføring.

 

Hvorfor bækkenbundstræning?

Rigtig mange mennesker, både mænd og kvinder, lever desværre med gener, som kan skyldes dysfunktion i relation til bækkenbunden og kunne have godt af bækkenbundstræning. En dårligt fungerende bækkenbund vil kunne komme til udtryk som:

  • Inkontinens
  • Nedsynkningsfornemmelse
  • Smerter i underlivet
  • Nedsat følelse i underlivet
  • Nedsat potens

 

Der findes ikke bevægelser, hvor bækkenbunden automatisk trænes. Det er derfor vigtigt at lukke åbningerne på de rigtige tidspunkter, så du undgår at lække urin, luft eller afføring. Husk derfor at knibe sammen når du hoster og nyser, løfter, skubber, trækker, hopper eller løber, når du styrketræner samt når du rejser og sætter dig.

For at afhjælpe og forebygge problemer med bækkenbunden er det vigtigt at træne musklerne gennem hele livet. Vi tilbyder både undersøgelse og individuelle træningsprogrammer, så du undgår bækkenbundsproblemer i fremtiden.

 

Vi kan hjælpe dig med træning af din bækkenbund

Vores fysioterapeuter er specialuddannede inden for bækkenbundstræning og tilbyder dig en grundig samtale og undersøgelse, som kan afklare årsagerne til dine gener. Vi udarbejder et individuelt tilpasset træningsforløb, hvor vi følger dig i den udstrækning, du har behov for. Ønsker du en samtale med en af vores fysioterapeuter eller er du interesseret i behandling, er du meget velkommen til at kigge forbi klinikken i Aalborg eller kontakte os på telefon 98 13 32 80 eller e-mail fysio@sundhedenshus.dk. Vi hjælper kunder i hele Nordjylland.

 

 

 

Behandlingsformer

Utilsigtede hændelser - info

Telefon- og videokonsultation hos Fysioterapeuterne Sundhedens Hus

Fysioterapeuterne Sundhedens Hus kan nu tilbyde telefonkonsultationer og vi… læs mere

Kostvejledning & vægttabsprogram

læs mere

Gavekort til massage

Glæd dig selv eller en du holder af Igen i år tilbyder vi wellness-mass… læs mere